"Minden probléma csak egy magasabb síkon oldható meg, mint ahol keletkezett" (Einstein)

Folyamatoptimalizálás

A folyamatoptimalizálás lépései

A folyamatoptimalizálás első lépéseként meg kell ismernünk a jelenlegi folyamatokat, azok lépéseit, érintettjeit, felelőseit, valamint a eredményeit. Fontos tudni ezen kívül még, hogy a fejleszteni kívánt folyamat hogyan kapcsolódik más területekhez, annak módosítása hogyan érintené a többi folyamatot. Egy folyamat a rendelkezésre álló szabályzatokból, dokumentációkból csak részben ismerhető meg, teljes képet természetesen csak akkor kaphatunk, ha az érintetteket személyesen kérdezzük meg tapasztalataikról. Ezért, mint a munkánk során mindig, ezen a területen is nagy hangsúlyt fordítunk a kommunikációra, az interjúkra.

Miután megismertük a folyamatot, azonosítjuk annak hibáit, azokat a pontokat, amelyek akár idő-, akár költség tekintetében rontják a hatékonyságát. Olyan alternatívát keresünk, amelyek kiküszöbölik ezeket a hiányosságokat, és segítségükkel a korábbi feladatok egyszerűbben, olcsóbban, gyorsabban vagy akár magasabb színvonalon elvégezhetőek.

Végül, de nem utolsó sorban pontos akciótervet készítünk ügyfeleink számára a folyamatok átalakításához, annak érdekében, hogy a változás zökkenőmentes, és az érintettek által elfogadott legyen.

Egy adott folyamat optimalizálása is pozitív változással jár, ne felejtsük el azonban, hogy a legnagyobb eredményt akkor érhetjük el, ha minden folyamat jól átgondolt, és összehangolt. Cégünk készséggel segít ügyfeleinek, ennek a komplex feladatnak a megoldásában.