"Minden probléma csak egy magasabb síkon oldható meg, mint ahol keletkezett" (Einstein)

Megjelenéseink

Sajtómegjelenés - Balanced Score Card a magyar egészségügyben

Bubori Zsolt és Mattiassich Norbert közös értekezése - a vállalatoknál sikeresen alkalmazott Balanced Score Card (BSC) módszertan egészségügyi intézményeknél történő bevezetésének lehetséges előnyeiről és buktatóiról - az IME - Az egészségügyi vezetők szaklapja - 2015. január-februári számában jelent meg.

 

Sajtómegjelenés - Difficulties of introducing controlling approach and methodology in small and middle sized company environment

Szokoli Enikő, Mattiassich Norbert és Bubori Zsolt közös cikke az IME 2015. októberi számában jelent meg a kontrolling szemléletmód és metodológiák bevezetésének lehetőségeiről a KKV szektor számára. 

 

Sajtómegjelenés - Kisvállalati kontrolling

A kifejezetten kisvállalkozások részére kidolgozott kontrolling módszertanunkkal kapcsolatosan a Gazdasági Rádió 2013. augusztus 23-án készített interjút a Monte Consulting ügyvezetőjével. A teljes interjú meghallgatható az alábbi linken:

Gazdasági Rádió - Monitor délután 2013.08.23

A téma kapcsán a Napi Gazdaság is említést tett cégünkről:

Napi Gazdaság - Start-upoknak is hasznos lehet a kontrolling

Sajtómegjelenés - Napi gazdaság


Julianus Projekt

Négy mérnök, akik saját karrierjük során is megküzdöttek a menni, kint maradni, hazajönni dilemmával, a régen tervezett világkörül útjukat felhasználva próbálják felhívni a figyelmet az értelmiségi kivándorlás nem elhanyagolható társadalmi hatásaira. Remélik, hogy az utazásukkal saját élményszerzésükön felül azt a célt is elérik, hogy néhány külföldön letelepedett honfitársuk hazatér, vagy legalább elgondolkodik a hazaköltözésen, illetve a kivándorlást fontolók közül párakat sikerül mégis itthon marasztalni. Mivel Julianus barát az 1200-as években szintén kelet felé indult a magyarok felkutatására, így névadónak őt választották.

A projekt célja a figyelem felkeltése a magyar értelmiség nagyarányú kivándorlására, annak társadalmi hatására. Tudatni, hogy a külföld sem hozza el mindenki számára Kánaánt, hanem inkább kiszámíthatatlan, akadályokkal teli utat jelent. Hangsúlyozni a fiatalok számára a külföldi tapasztalatszerzés fontosságát, és hogy a tudást otthon kell kamatoztatni, és legfőképp a kivándorolt értelmiségnek üzenni, hogy jöjjenek haza!


Golfkupa a fenntartható jövőért

2013. október 5-én a Pannonia Golf & Country Club-ban megrendezésre került a Golfkupa a fenntartható jövőért elnevezésű családi nappal egybekötött golfverseny, melyen a kisgyermekek és a felnőttek egyaránt találhattak maguknak szórakoztató programokat. Tekintettel a golfverseny céljára, a Monte Consulting Kft. örömmel csatlakozott a rendezvény támogatóihoz.


Veszprém Rally - Maricsek Racing Team

A csapatot neves rally versenyzők alapították és évek óta szerepelnek sikeresen a magyar autósport rally-szakágának több bajnokságában. A 2014. július 11-13. között megrendezésre került Veszprém Rallyn – ami a Magyar Rallybajnokság legnehezebb, a versenyzőket és az autókat leginkább igénybe vevő futama – a csapat autóit a Monte logója is díszítette. Az autóknak egy összesített 6. és egy kategória 2. helyezést sikerült elérniük.

Veszprém Rally