"Minden probléma csak egy magasabb síkon oldható meg, mint ahol keletkezett" (Einstein)

Folyamatoptimalizálás

A vállalatok folyamatai szinte kivétel nélkül tartalmaznak olyan jellemzőket és hibákat, melyek fejlesztésével és a hibákra adott megfelelő megoldásokkal az operatív működés hatékonyságát növelni lehet. Ennek oka legtöbbször a túlzott komplexitásban, az információcsere hiányosságaiban, a nem megfelelő tervezés miatt fellépő hosszú várakozási- és átfutási időkben, a duplikációk és hurkok jelenlétében, valamint a nem megfelelően definiált munkaköri és felelősségi viszonyokban keresendő.

A folyamatoptimalizálás célja, hogy a fenti hibákat, hiányosságokat azonosítsa, és olyan megoldást keressen rájuk, amely lehetővé teszi egy egyszerűbb, idő- és költséghatékonyabb vállalati folyamat implementálását a szervezeten belül, annak érdekében, hogy az minél teljesebben szolgálja a vállalati stratégia és az alapvető célok megvalósulása mellett az operatív hatékonyságot is.

Cégünk segít az ügyfeleinek olyan jól átgondolt folyamatok létrehozásában, amelyek optimalizálják az eredményeket, átláthatóak és rugalmasak, és amelyeknek egyértelműek a felelősségi viszonyai és mérhetőek az eredményei, ezáltal magasabb fokú kontroll alatt tarthatóak.

A sikeres folyamatoptimalizáció természetesen a vezetők és munkavállalók munkavégzését is könnyíti.

Tudjon meg többet folyamatoptimalizálási módszertanunkról itt.