"Minden probléma csak egy magasabb síkon oldható meg, mint ahol keletkezett" (Einstein)

Projektmenedzsment

A projektmenedzsment módszertan megoldást nyújt olyan komplex feladatok esetén, amelyek egyediek, ezért nem illeszthetőek a vállalat operatív folyamataiba. Mivel maga a szervezet gyakran tapasztalatlan az ilyen feladatok megoldásában, ezért fennáll a veszélye annak, hogy az eredmény nem határidőben áll elő, a projekt túllépi a költségkeretet, esetleg a termékek/szolgáltatások minősége alacsonyabb lesz az elvártnál.

A projektmenedzsment módszertan biztosítja a megfelelő irányítást, szervezést, eszkalációs utakat, az átgondolt ütemezést, az előre meghatározott költségkeretek melletti teljesíthetőséget, az átláthatóságot, valamint lehetőséget ad az egyéni- és szervezeti tanulásra.

A projektmenedzsment lényege, hogy a nem a stratégia megvalósulása irányába mutató folyamatokba minél hamarabb beavatkozzunk, így minimalizálva a beavatkozásból fakadó költségeket.

Ügyfeleink a segítségünkkel hozzáférhetnek azokhoz a legjobb gyakorlatokhoz, tudásanyaghoz, amelyekre mi magunk is tapasztalati úton, a korábbi projekttevékenységeink során tettünk szert. Külső projektmenedzserként képesek vagyunk a belső formális és informális viszonyoktól függetlenül (azokat természetesen tiszteletben tartva), objektív résztvevőként támogatni a szervezet munkáját, úgy, hogy az operatív feladatok ellátása továbbra is biztosított legyen.

Tudjon meg többet projektmenedzsment módszertanunkról itt.