"Minden probléma csak egy magasabb síkon oldható meg, mint ahol keletkezett" (Einstein)

Kisvállalkozásoknak

Üzleti terv készítése induló vállalkozások számára

Ezer és ezer kérdés merül fel egy induló vállalkozással kapcsolatban, melyekre a könyvelő és az ügyvéd nem tud választ adni. Az ezekkel kapcsolatos üzleti döntések meghozatalához precíz tervezői munka szükséges, amihez részletesen számba kell venni minden külső és belső tényezőt, amelyek a vállalkozás működésére és eredményeire hatással lehetnek.

Gyakran fordul elő induló vállalkozások esetén, hogy egy remek ötlet megvalósítását nem gondolják át részletesen, nem vizsgálják meg a piacát, illetve információ és tapasztalat hiányában nem számolnak minden adminisztratív- és költségteherrel, ami aztán szükségképpen csalódáshoz, működési nehézségekhez, és anyagi veszteségekhez vezet.

Az újonnan létrehozott cég könyvelője és ügyvédje kérdés esetén el tudja látni a vállalkozót néhány hasznos tanáccsal, de a tervezés nem az ő feladatuk. A Monte Consulting tapasztalt szakemberei segítenek az induló kisvállalkozások számára üzleti tervük elkészítésében, amellyel drasztikusan csökkenteni tudják a későbbi meglepetések számát a kezdő, illetve új piacra lépő vállalkozók.

Magunk is kisvállalkozásként működünk Magyarországon, így pontosan tudjuk, hogy induláskor milyen kihívásokkal kell megküzdenie egy vállalkozásnak, és hogyan lehet felkészíteni őket az akadályok sikeres átlépésére. Ezen kívül külső, objektív szemlélőként képesek vagyunk reálisan értékelni egy üzleti koncepciót, a megvalósításával járó terheket és a várható hasznokat.

A fentieken túl további segítséget nyújthat az Ön vállalkozása számára az általunk elkészített üzleti terv, ha potenciális befektetőket kíván meggyőzni, vállalkozásához hitelt venne fel, vagy állami, esetleg európai uniós támogatásra pályázna.

Vállalkozása reális üzleti tervének elkészítéséhez keressen minket bizalommal!


A vállalkozás működésének átvilágítása

Ezen szolgáltatásunk keretében áttekintjük az operatív és a pénzügyi működést és felhívjuk a figyelmet azokra a kisebb problémákra, amelyek kiküszöbölésével rövid idő alatt is érezhetően javíthatók a vállalkozás eredményei.

Áttekintjük a vállalkozás legfontosabb folyamatait, azonosítjuk a redundanciákat, duplikációkat, hurkokat, felesleges várakozási időket és javaslatot teszünk azok kiiktatására. Ennek köszönhetően a vállalkozás belső folyamatai gyorsabbá, pontosabbá, hatékonyabbá válhatnak.

Megvizsgáljuk a vállalkozás által alkalmazott üzleti modellt, és a vállalkozás pénzügyi helyzetét. Meghatározzuk azokat a pontokat, ahol a beavatkozás, a pénzügyi helyzet gyors javulását, a költségek csökkentését, az eredmények növelését hozhatja magával.


Kontrolling riport kialakítása és támogatás

Elérhető áron, pár nap alatt, olyan javaslatokat dolgozunk ki módszertanunk segítségével, melyek azonnal növelik a vállalkozásának eredményét.

Piaci felmérések szerint a kisvállalkozások kb. 70%-a nem alkalmaz kontrollinget, vagy arra alkalmas szoftvert, miközben ugyanezen felmérések erős összefüggést mutatnak a kontrollingre fordított összeg és az adózás előtti eredmény között, már havi 50 ezer Ft alatti kontrollingre költött összeg esetén is.

Ahhoz, hogy eredményes lehessen egy vállalkozás, nagyon fontos a jól átgondolt tervezés, de ha lehet még fontosabb, hogy időben tudjon reagálni, ha a tervek nem teljesülnek, ha valami nem megfelelően működik. Ehhez azonban arra van szükség, hogy a döntéshozó naprakészen lássa a vállalkozás teljesítményét, pénzügyi helyzetének alakulását, melyhez egy kontrolling rendszer bevezetését javasoljuk.

Az általunk ajánlott megoldás a döntéshozó számára nem csak adatokat jelenít meg, hanem információt nyújt, így segíti őt a megalapozott döntések meghozatalában, az erősségek és a fejlesztendő területek azonosításában, a szükséges beavatkozások előkészítésében, a hatékonyság javításában.

Vállaljuk továbbá a kontrolling riport folyamatos karbantartását, aktualizálását és az adatok feldolgozását, hogy a döntéshozónak erre ne kelljen további erőforrást allokálnia, mindezt ráadásul igen kedvező havidíjért.

A kontrolling módszertanunkkal kapcsolatosan a Gazdasági Rádió 2013. augusztus 23-án készített interjút a Monte Consulting ügyvezetőjével. A teljes interjú meghallgatható az alábbi linken:

Gazdasági Rádió - Monitor délután 2013.08.23


Segítségnyújtás a forrásbevonásban

A kisvállalkozások sokszor szenvednek attól, hogy forrás hiányában nem tudják megvalósítani ötleteiket, így a fejlődésük lassabb, mint amit képesek lehetnének elérni. Ez hatványozottan igaz a jelenlegi beszűkült hitelezési környezetben.

Cégünk segít ügyfeleinek a fejlesztések megvalósításához szükséges anyagi háttér előteremtésében azzal, hogy felkutatjuk számukra azokat az európai uniós illetve állami pályázati lehetőségeket, melyek alkalmasak lehetnek erre.

Ezen kívül segítünk a befektetők és az ötletek közötti közvetítésben, így a szükséges tőke hiánya nem állhat a vállalkozás fejlődésének útjába.

Annak érdekében, hogy – akár a pályázatok beadásakor, akár a befektetőkkel való tárgyalásokkor – előnyös helyzetből indulhasson a vállalkozás, elkészítünk számukra egy olyan reális üzleti tervet, amivel felkelthetik a befektetők érdeklődését.

Mindezen felül segítünk egy olyan testre szabott kontrolling riport kialakításában, amellyel a tulajdonos és a befektető egyaránt nyomon tudják követni a tervek alakulását.