"Minden probléma csak egy magasabb síkon oldható meg, mint ahol keletkezett" (Einstein)

Stratégiaalkotás

A stratégia olyan hosszútávú általános cselekvési terv, amely a belső adottságok elemzésével és felhasználásával, és a külső környezethez való alkalmazkodással és lehetőség szerint annak befolyásolásával segít eljutni egy meghatározott célállapotba, vagyis megvalósítja a vállalat vízióját, misszióját és jövőképét. A vállalati erőforrásokat az alapvető célok elérése érdekében koncentrálja és szervezi meg, meghatározza azok megvalósításához szükséges feladatokat, és priorizál. Egy jól megfogalmazott stratégia alakítja, és erősíti a vállalati kultúrát, növeli a folyamatok hatékonyságát, valamint a termékek/szolgáltatások minőségét. Mindezekből következően a stratégia képes maximalizálni a tulajdonosi értéket.

Cégünk munkatársai rendelkeznek mindazzal a szakmai tudásanyaggal és tapasztalattal, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy az általunk megalkotott stratégia ügyfeleink számára érzékelhető és mérhető eredményeket hozzon.

Miért van szükség stratégiára?

Balanced scorecard

Kiegyensúlyozott mutatószámrendszer, amely a pénzügyi, vevői, tanulás-fejlődés és a működési folyamatok nézőpontjából egyaránt meghatározza a stratégiai célokat, és azok eléréséhez mutatószámokat, célértékeket, valamint akciókat rendel. Ezekkel lehetővé teszi a stratégiai irányítás és a kontroll szoros összekapcsolását, a stratégia megvalósulásának mérhetőségét.

BSC keretrendszer kialakítása azonban komoly odafigyelést és sok energiát igényel, bevezetéséhez pedig a szervezeti kultúra formálása is szükséges, amiben a Monte Consulting készséggel áll az ügyfelei rendelkezésére.

Tudjon meg többet stratégiaalkotási módszertanunkról itt.